Giáo dục

Bài tập mạo từ trong tiếng Anh

Mạo từ trong tiếng Anh là những căn bản nhất khi bạn mới bắt đầu học. Nhưng không phải ai cũng biết cách sử dụng đúng mạo từ. Vẫn có một số bạn sử dụng sai làm ảnh hưởng đến quá trình học anh ngữ của bạn.

Hiểu rõ được điều đó, cmm.edu.vn xin giới thiệu đến các bạn tổng hợp Bài tập mạo từ trong tiếng Anh để các bạn cùng tham khảo. Tài liệu rất hữu ích, giúp cho các bạn học sinh nắm vững lí thuyết và cách sử dụng mạo từ trong câu tiếng Anh. Sau đây mời các bạn cùng tham khảo và tải tài liệu tại đây.

Bạn đang xem bài: Bài tập mạo từ trong tiếng Anh

Bài tập mạo từ trong tiếng Anh

Exercise 1. Khoanh tròn vào câu trả lời đúng

1. I would live to live by _____ sea

a. the

b. a

b. an

d. no article

2. Harry is a sailor. He spends most of his life at______ see.

a. a

b. an

c. the

d. no article

3. There are billions of stars in ______ space.

a. a

b. an

c. no article

d. the

4. He tried to park his car but______ space wasn’t big enough.

a. the

b. a

c. an

d. no article

5. We often watch______ television

a. the

b. a

c. an

d. no article

6. Can you turn off______ television, please?

a. the

b. a

c. an

d. no article

7. We had______ dinner in a restaurant.

a. a

b. an

c. no article

d. the

8. We had______ meal in a restaurant.

a. a

b. an

c. the

d. no article

9. Thank you. That was______ very nice lunch.

a. a

b. an

c. the

d. no article

10. Where can______ people buy everything they need?

a. the

b. a

c. an

d. no article is needed

11. Her parents are now working in ______ Europe.

a. the

b. a

c. an

d. no article is needed

12. He majors______ in English.

a. a

b. an

c. the

d. no article is needed

13. Mark Twain, ______ American writer, wrote “Life on the Mississippi River”.

a. an

b. a

c. the

d. no article

14. Paris is splendid by ______ night.

a. a

b. an

c. the

d. no article

15. We might be able to catch______ last train if we hurried.

a. a

b. an

c. the

d. no article

16. ______ used razor blade is______ useless thing.

a. The/ the

b. A/ a

c. An/ an

d. no article

17. We live at______ third house from the church.

a. the

b. a

c. an

d. no article

18. My aunt has______ interesting novel.

a. the

b. an

c. a

d. no article

19. It was______ best film I had ever read.

a. the

b. an

c. a

d. no article

20. A video lab is______ useful means for language learning.

a. the

b. an

c. a

d. no article

Đáp án

1.a

2.d

3.c

4.a

5.d

6.a

7.c

8.a

9.a

10.d

11.d

12.d

13.a

14.d

15.c

16.b

17.a

18.c

19.a

20.c

Exercise 2: Trắc nghiệm Mạo từ trong tiếng Anh có đáp án

1. Mrs. Lan went to ______ school to meet her son’s teacher.

a. no article

b. a

c. an

d. the

2. The workmen went to ______ church to repair the roof.

a. no article

b. the

c. a

d. an

3. Carol went to ______ prison to meet her brother.

a. the

b. a

c. an

d. no article

4. This morning I bought a newspaper and a magazine______ newspaper is in my bag but I don’t know where______ magazine.

a. a/ a

b. a/ the

c. the/ the

d. the/ a

5. My parents have ______ cat and ______ dog. The dog never bites the cat.

a. a/ a

b. a/ the

c. the/ the

d. the/ a

6. We live in______ big house in ______ middle of the village.

a. a/ a

b. a/ the

c. the/ the

d. the/ a

7. I’m looking for ____ job. Did Mary get_____ job she applied for?

a. a/ the

b. the/ a

c. a/ a

d. the/ the

8. Did______ police find ______ person who stole your bicycle?

a. a/ a

b. the/ the

c. a/ the

d. the/ a

9. We went out for ______ meal last night ______ restaurant we went was excellent.

a. a/ a

b. the/ the

c. a/ the

d. the/ a

10. As I was walking along the street, I saw ______$10 note on ______ pavement.

a. a/ a

b. the/ the

c. a/ the

d. the/ a

11. The Soviet Union was______ first country to sent a man into ______ space.

a. the/ the

b. no article / no article

c. no article / the

d. the/ no article

12. Did you watch “Titanic” on ______ television or at______ cinema?

a. the/ the

b. no article/ no article

c. no article/ the

d. the/ no article

13. After______ lunch, we went for a walk by ______ sea.

a. the/ the

b. no article/ no article

c. no article/ the

d. the/ no article

14. Peru is______ country in south America______ capital is Lima

a. a/ a

b. a/ the

c. the/ the

d. the/ a

15. I never listen to ______ radio. In fact I haven’t got______ radio.

a. a/ a

b. a/ the

c. the/ the

d. the/ a

16. It was a beautiful day______ sun shone brightly in ______ sky.

a. a/ a

b. a/ the

c. the/ the

d. the/ a

17. It is said the Robinhood robbed______ rich and gave the money to ______ poor.

a. a/ a

b. a/ the

c. the/ the

d. the/ a

18. Life is not so easy for______ unemployed.

a. the

b. a

c. an

d. no article

19. Many people were killed in the accident. The bodies of ______ dead were taken away.

a. the

b. a

c. an

d. no article

20. Lan has been a nurse all her life. She has spent her life caring for ______ sick.

a. the

b. a

c. an

d. no article

Đáp án

1d 2b 3a 4c 5a 6b 7a 8b 9c 10c
11d 12c 13c 14b 15d 16c 17c 18a 19a 20a

Exercise 3. But in a/an or the.

1. This morning I bought a newspaper and …. magazine. …. newspaper is in my bad but I can’t remember where I put …. magazine.

2. I saw …. accident this morning. …. car crashed into …. tree. …. driver of …. car wasn’t hurt but …. car was badly damaged.

3. There are two cars parked outside: …. blue one and …. grey one …. blue one belongs to my neighbours; I don’t know who …. owner of …. grey one is.

4. My friends live in …. old house in …. small village. There is …. beautiful garden behind …. house. I would like to have …. garden like that.

Exercise 4. Put in a/an or the.

1. a, This house is very nice. Has it got …. garden?

b, It’s a beautiful day. Let’s sit in …. garden.

c, I like living in this house but it’s a pity that …. garden is so small.

2. a, Can you recommend …. good restaurant.

b, We had dinner in …. very nice restaurant.

c, We had dinner in …. best restaurant in town.

3. a, She has …. French name, but in fact she’s English, not French.

b, What’s …. name of that man we met yesterday.

c, We stayed at a very nice hotel – I can’t remember …. name now.

4. a, There isn’t …. airport near where I live …. nearest airport is 70 miles away.

b, Our flight was delayed .We had to wait at …. airport for three hours.

c, Excuse me, please. Can you tell me how to get to …. airport.

5. a, Are you going away next week? No, …. week after next.

b, I’m going away for …. week in September.

c, Gary has a part time job. He works three mornings …. week.

Exercise 5. Put in a/an or the where necessary.

1. Would you like apple?

–> Would you like an apple.

2. How often do you go to dentist?

……………………………

3. Could you close door, please?

……………………………

4. I’m sorry. I didn’t mean to do that. It was mistake.

……………………………

5. Excuse me, where is bus station, please?

……………………………

6. I have problem. Can you help me?

……………………………

7. I’m just going to post office. I won’t be long.

……………………………

8. There were no chair so we sat on floor.

……………………………

9. Have you finished with book I lent you?

……………………………

10. My sister has just got job in bank in Manchester.

……………………………

11. We live in small flat in city centre.

……………………………

12. There’s supermarket at end od street I live in.

……………………………

Exercise 6: Answer these questions about yourself.

Where possible use the structure like: (once a week / three times a day, …)

1. How often do you go to the cinema?

Three or four times a year.

2. How much does it cost to hire a car in your country?

About $20 a day.

3. How often do you go to the cinema?

………………………………

4. How often do you go away on holiday?

………………………………

5. What’s the usual speed limit in towns in your country?

………………………………

6. How much sleep do you need?

………………………………

7. How often do you go out in the evening?

………………………………

8. How much television do you watch?

………………………………

Trích nguồn: Cao đẳng Tài nguyên và Môi trường miền Trung
Danh mục: Giáo dục

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.

Back to top button